IMG 4117Zeven maanden na de doorverwijzing, arriveerde een brief uit het medische centrum. Benieuwd opende ik de brief van het DBS-team. Ik las dat de instroom van DBS-operaties beperkt zou worden. Beperkt? Hoezo? Ik las verder en daar stond dat de wachttijd met drie maanden verlengd zou worden. Drie maanden? Ooit was me verteld dat ik met drie tot zes maanden wachttijd moest rekening houden. Plus deze drie betekende dat ik nu maximaal negen maanden moest wachten. 

Wachten vanaf wanneer? Het leek mij logisch dat het tellen begon op het moment van doorverwijzing. Dan was ik nu al zeven maanden onder weg. Of zou het beginpunt de haperende handtekening zijn? Dan had ik nog zeven maanden te gaan. Of zal het gaan lopen vanaf het moment dat ik alle testen heb afgerond en de commissie me zal goedkeuren? Dan moest ik nog beginnen met wachten, want ik had nog geen oproep ontvangen voor de medicatietest en het gesprek met de psychiater. 

Het leek mij verstandig om de resterende testen zo snel mogelijk  af te ronden. Onverwacht daadkrachtig voor mijn doen, belde ik met het medisch centrum. Ik koos het nummer van de coördinator DBS, maar dat bleek te zijn opgeheven. De coördinator ook trouwens, vertelde de receptionist die mij uiteindelijk door wist te verbinden met een medisch secretaresse. Ik hoorde van haar ontwikkelingen die ik liever niet had willen horen.

Toen ik de telefoon neerlegde wist ik niet of ik moest lachen of huilen. Het voelde alsof ik in Kafka beland was. De brief die ik had ontvangen, waarin gezegd werd dat de instroom beperkt werd, impliceerde dat er überhaupt geen mensen meer werden geopereerd. Omdat er meer mensen in aanmerking komen voor DBS, de budgetten niet meestijgen, is er te weinig capaciteit voor de nazorg. Die nazorg is essentieel. Het draait dan niet om na de operatie verband te verwisselen en de hoofdwonden schoon te houden, maar om het aanzetten van de DBS-apparatuur op de juiste frequentie en de stroompjes op de juist voltage in te schakelen. Een tijdrovend, nauwkeurig proces waarbij de patiënt na de operatie poliklinisch geholpen. Meerder malen is er dan een afspraak nodig. En tijd is geld...