De Westerkrant, 25-11-2015

 

Geachte mijnheer,

 

Hierbij bied ik u mijn excuses aan. Ik had beter moeten opletten toen ik vroeg om bij u stage te mogen lopen in het kader van mijn studie ‘Small Business & Retail Management’. Ik had uw achtergronden moeten checken. 

 

Verder spijt het mij dat ik niet van te voren heb opgebiecht een vriend te hebben en hem zoen, liefheb en met hem op de bank ‘Boer zoekt Vrouw’ kijk.

 

Een rondje social-media

had deze onverkwikkelijke situatie, die wij beiden niet gewenst hebben, vermeden. Ik zal tot in lengte van dagen bekend staan als ‘Bas de Hanze-Homo’ en u als ‘Drachtster Homohater’. Dat had ik kunnen voorkomen. Door op uw Facebookpagina te kijken of u bijvoorbeeld lid was van Chr. Mannenkoor ‘Silentia Corpi’ (het koor dat zingt wat anderen niet eens durven te neuriën, zoals de ronkende introductie stond van het jaarlijkse festival ‘Crossing No Borders’ ) en of u wellicht de drijvende kracht was achter de voetbalvereniging MEDAM’54  (‘Mannen en Dus alleen Mannen’). Dan had ik kunnen weten dat er voor een homo geen plaats was bij uw groene bedrijf voor buitengewone mensen. 

 

Verder spijt het mij dat ik niet van te voren heb opgebiecht een vriend te hebben en hem zoen, liefheb en met hem op de bank ‘Boer zoekt Vrouw’ kijk. Dat was slordig van mij. Nu heeft u zelf moeten ontdekken dat ik openlijk voor mijn homo-zijn uitkom. En dat is natuurlijk kwalijk, laten zien dat je homo bent, sorry. 

 

Ten slotte nog dit. Natuurlijk respecteer ik dat u Gods Woord als richtsnoer neemt. Misschien is het eerlijker om op uw bedrijfssite te plaatsen dat u openlijk uitkomt voor uw geloof; dat had mij heel wat ellende gescheeld. Bovendien kunnen uw homo-klanten dan ook weten waar ze hun groene inkopen doen. 

 

Helaas is nu alles in de media gekomen en is aangifte gedaan. Dat kunt u ‘triest’ en zelfs ‘laag’ maar dat spijt me dan weer niet.

 

Hartelijke groeten,  Bas.