BoschrijftBlog

bierIk sloeg het dekbed van me af. De druk op mijn blaas nam met elke  nachtelijk minuut toe. Mijn voeten gaven meteen door dat het laminaat te koud was. ‘Terug, we willen terug in bed’, maar ik dwong ze naar de wc te stappen. Daar lag op de koude tegelvloer een hoogpolig toiletmatje. Behaaglijk.

bier

 ‘Ja, zo wordt het helemaal niet te volgen,’ hoorde ik de man achter me zuchten. De donkere bioscoopzaal vulde zich met dialogen vol Aziatische klanken. Was het Chinees? Of Japans? Of toch Koreaans, of moet je zeggen Zuid-Koreaans? In ieder geval stopten de ondertitels er mee. Die waren ook al in het Engels, dus je moest snel lezen, vertalen en gokken op de juiste vertaling. In de volgende scène werkte de ondertiteling weer. De dialoog van de Zuid-Koreaanse hoofdpersoon met zijn tolk werd wel in het Engels weergegeven, maar het gesprek met zijn Japanse gastheer dat liep via de tolk niet. 

Het was Filmfestival in de stad. Dus ga je naar een Zuid-Koreaanse film, al had het ook een kunnen zijn uit Bulgarije of Costa Rica, daar worden ook fijne films gemaakt tegenwoordig. 

IMG 0783Het was vragen om moeilijkheden. Op een trieste, regenachtige woensdagmiddag, eind januari, halverwege de dag naar Assen rijden om een museum te bezoeken. De rit ernaar toe verliep aangenaam. Ik kletste genoeglijk met mijn dochter over schoolexcursies naar buitenlandse bestemmingen. Parijs bezoeken met je klas is tof, Ameland ook. Maar eerst Assen. De route door Assen naar de parkeergarage onder een bejaardenflat kende ik wel, maar ik had toch moeite hem te vinden. We stalden de auto, liepen de trappen op en stonden midden in het druipende Assen. Er was markt. Een lange rij fruit- en groentenkramen liepen wij voorbij. Alleen bij de verkoper van goedkope, fletse gebreide truien stond een klant. Was hij geïnteresseerd of schuilde hij voor de regen. Wij gingen door, op weg naar de kunst.

Ik deed een stap vooruit en voelde hoe mijn voet weggleed.

Verdomme.

Is het nou echt teveel moeite om zo’n stoep sneeuwvrij te maken?

Op het gebied van bloggen ben ik actief geweest in de periode 2010 tot 2013. Facebook kwam tussenbeide en zorgde voor weglekken van leuke stukken. Jammer, want daardoor is veel verloren gegaan. Nu ik de site in het leven heb geroepen heb ik een manier gevonden om de blogberichten weer te plaatsen en makkelijk terug te kunnen vinden.