I-pod niet opgeladen. Zonder muziek het park in. Lopen, trainen voor de Vier Mijl. Lange tijd gedacht dat mijn ziekte mij zo had beperkt dat hardlopen er niet meer in zou zitten. Het blijkt nog altijd te kunnen. Een paar keer per week loop ik dus weer. Op de weg gaat het goed, alleen heuvelopwaarts vrees ik voor moeilijkheden. Ik ga uitzoeken of ik het nog kan: heuveltjes lopen

Columns

Op Boschrijft vind je columns van Albert Jan Bosch (1968). Veel waar hij over schrijft, speelt zich af in de stad Groningen. Onder Columns zijn de 'Stadsrafels' te lezen. De Stadsrafels-column verschijnt wekelijks in De Westerkrant. Verder staat hier een selectie van de blogs onder de noemer 'Boschrijft'. Het is een vervolg van het weblog www.boschrijft.blogspot.com.

Parkinson

Daarnaast schrijft hij over zijn leven met parkinson.In het Parkinson Magazine, het blad van de Patiëntenvereniging Parkinson, schijrft Albert-Jan een column over zijn ervaringen met de ziekte van parkinson. Voor dit tijdschrift maakt hij interviews met zorgverleners en patiënten en recenseert hij aan parkinson gerelateerde boeken. Deze publicaties staan onder Columns Parkinson Magazine. Op www.blogparkinson.blogspot.com schreef hij over zijn ervaringen met de ziekte van parkinson. Het blog wordt hier voortgezet onder BlogParkinson.

Columns bevatten de colums die onder de titel Stadsrafels in De Westerkrant gepubliceerd worden. Elke dinsdag verschijnt er een nieuw stuk. Daarnaast zijn er columns onder de naam BoschrijftBlog. Dit is het vervolg op de serie schrijfsels die oorspronkelijk op www.boschrijft.blogspot.com verscheen. 

Over de ziekte van parkinson schrijf ik een column voor het Parkinson Magazine, een uitgave van de Parkinson Vereniging. De column verschijnt vijf keer per jaar. Deze columns zijn hier verzameld. Verder schrijf ik over de ziekte van parkinson op www.blogparkinson.blogspot.com. De blogberichten gaan over mijn ervaringen met de ziekte. Het blog wordt hier voortgezet.

WIJ moet inhoud krijgen

Deze week komt de Wijktafel bijeen. De Hoogkerkse wijk- en sportverenigingen kunnen daar hun kennis delen met de sociale teams, of op zijn Gronings: WIJ-teams. Ik was benieuwd naar hoe er gecommuniceerd was over de activiteiten van het WIJ-team in Hoogkerk. Nieuwe organisaties moeten het hebben van goede communicatie. Het draait daarbij om wat je communiceert, maar ook om hoe. Een goede boodschap op een verkeerde toon, slaat niet aan. WIJ-Groningen weet dat. Bij de introductie maakte WIJ zich belachelijk met laatdunkende tips aan hulpbehoeftigen. Weet u nog? 'Zijn er dingen die u niet wilt vergeten? Maakt u dan een boodschappenlijstje'. Of deze: 'Misschien kunt u kijken welke winkels dichterbij zijn. Dan hoeft u niet zo ver.' De gemeente verwijderde alles, maar Google is meedogenloos.

Ik hoopte op een flitsende communicatie. In communicatie krijg je zelden een tweede kans op een eerste indurk. WIJ-Hoogkerk meldde dat WIJ de plek is voor vragen over geld, zorg voor je partner of over opvoeden en opgroeien. Mooi. Maar hoe? WIJ liet mij achter in een weidse leegte. Wel vertelde WIJ dat ik een leuk idee voor mijn wijk kan melden bij het WIJ-team. Waarom WiJ gaat over een buurtfeest en over zorgen over kinderen bleef wazig. Wijzer werd ik niet. Mochten mijn hulpvragen onbeantwoord blijven, dan beloofde WIJ met mij te zoeken naar de juiste oplossing. WIJ wil ‘doen’. Maar hoe dan? Bij ‘activiteiten’ bood WIJ lege linkjes naar assertiviteitstraining en mindfulness. Gaat WIJ mij assertief maken? Op een verlaten hoekje op de site verklaarde WIJ dat het Hoogkerkse WIJ-team in oprichting is. Vandaar.

Laat WIJ aan de Wijktafel een communicatiedeskundige vinden. Die kan WIJ uitleggen dat als je een lege boodschap communiceert je niet serieus overkomt. Jammer van die tweede kans. Kom op WIJ, zorg snel voor inhoud.