Parkinson en plannen

Ik geef toe dat ik nooit goed geweest ben in plannen. Mijn agenda liet ik regelmatig in de steek. Of ik vergat het te noteren of ik keek niet goed. Dus er liep nog al wat spaak. Zo vergat ik nog wel eens een afspraak, of ik kwam te laat of juist uren te vroeg.

Laat-maar-waaien

Met Parkinson erbij werd het niet beter. Het gekke is dat ik mijn tijd aan me zelf heb sinds ik niet meer werk. Dus zo vol is die agenda niet meer. Toch slaag ik er nu ook nog in om er een chaos van te maken. Het is net of ik niet goed kan overzien wat er gepland kan worden.  het komt vaak voor dat ik dubbel plan bijvoorbeeld. Het komt een beetje voort uit nalatigheid, een soort laat-maar-waaien houding. Ik moet me zelf af en toe dwingen om het secuur te doen. Toch gebeurt het ook als ik serieus mijn best doe dat het toch mis gaat.

Prioriteit

Grootste probleem is dat ik door andere dingen zo in beslag kan worden genomen dat ik vergeet dat ik ook andere dingen moet doen. Dan heet het een probleem met prioriteren. Ik ben soms zo bezig met bijvoorbeeld schrijven dat ik vergeet (of het wegstop) dat ik iets moet doen. Als oplossing hebben we thuis nu een groot schoolbord in de kamer. Daar staat mijn to-do-list op.  En ja ik weet het mijn geliefde smarphone, ik ken de apps. Maar is er ook een app die mij herinnert aan het gehoorzamen van apps?